HAAL JE TICKETS 🎫

INFO & FAQ

Over duikboot lente festival

We duiken weer boven. En hoe?! Of je nou heel diep wilt gaan of dat je misschien liever iemand bent die meer aan de oppervlakte floreert… We’ve got you covered!

23 maart hebben wij voor jullie de mooiste afsluiting van de winter of juist het perfecte begin van de lente!
Drie muziek area's vol met House, Techno, Urban en feest! Spannende hoekjes, creatief programma, finger-licking foodcourt en natuurlijk jullie a.k.a. voor ieder wat wils op één heerlijk festival terrein.

 • Algemeen

  Waar vindt Duikboot Lente Festival plaats?

  Duikboot Lente vindt plaats op het vertrouwde evenementenveld van Breepark in Breda. Voor specifieke navigatie adressen en hoe je hier het beste komt, zie de pagina “vervoer” bij de FAQ op de website.

  Wanneer vindt Duikboot Lente Festival plaats?

  Duikboot Lente vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024 (maar dit staat al in je agenda toch?) én de festival gates zijn geopend van 14.00 – 00.00 uur.

   

  Tot hoe laat is de entree van Duikboot Lente Festival geopend?

  De entree van Duikboot Lente is van 14.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen. Maar gewoon lekker op tijd komen voor dat lekkere plekje vooraan toch?!

   

  Mag ik tussendoor Duikboot Lente Festival verlaten en later weer terugkomen?

  Uhm… Waarom wil jij weg?! Anyways; Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Duikboot Lente kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

   

  Vanaf welke leeftijd mag ik Duikboot Lente Festival bezoeken?

  Om Duikboot Lente te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

   

  Betaal ik op Duikboot Lente Festival met munten?

  Ja, tijdens Duikboot Lente kan je bij de kassa’s en automaten op het terrein munten scoren. Deze munten kan je bij de bar en foodtrucks inwisselen tegen consumpties. Lekkeeerrr!

   

  Kan ik op Duikboot Lente Festival met pin en/of contant betalen?

  Tijdens Duikboot Lente Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

  Zijn er lockers op Duikboot Lente Festival?

  Ja, op Duikboot Lente Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren.

  We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

 • Ticketinfo

  Waar koop ik mijn tickets voor Duikboot Lente Festival?

  Tickets zijn te koop via de website van Duikboot LenteFestival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

  Wat als Duikboot Lente Festival uitverkocht is?

  Wanneer Duikboot Lente Festival is uitverkocht raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

  Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

  Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

  Ik ben mijn ticket voor Duikboot Lente Festival kwijt, wat nu?

  Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je je tickets bij Eventix hier terugvinden!

  Wij hebben een groepsticket voor Duikboot Lente Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

  Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

  Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

  Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

  Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

  Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 6,- euro.

  LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

 • Hulp nodig?

  Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Duikboot Lente Festival?

  De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Duikboot Lente voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Duikboot Lente mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

  Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Duikboot Lente Festival toch bezoeken?

  Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het Duikboot Lente Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Duikboot Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

  Is er EHBO op Duikboot Lente Festival aanwezig?

  Ja, op Duikboot Lente Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren dan ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

  Is er een mogelijkheid om ergens op het Duikboot Lente Festival te kolven?

  Ja, op Duikboot Lente Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO dan kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

  Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Duikboot LenteFestival?

  Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld bij de visitatie dat je medicijnen bij je hebt, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

  Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Duikboot Lente Festival?

  Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

  Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het Duikboot Lente Festival te komen?

  Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Duikboot Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je het Duikboot Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

  Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Duikboot Lente Festival te komen?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het Duikboot Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

  Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Duikboot Lente Festival bezoeken?

  Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Duikboot Lente Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com. 

 • Food en non-food

  Kan er ook gegeten worden op Duikboot Lente Festival?

  Ja, op Duikboot Lente Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

  Welke foodtrucks staan er allemaal op Duikboot Lente Festival?

  We willen niet alles verklappen maar op Duikboot Lente kan je o.a. kiezen uit: friet, Surinaams, wraps, zoet en snacks. 

   

  Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Duikboot Lente Festival?

  Ja, op Duikboot Lente moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Voor de veganistische opties kun je mailen naar info@elevation-events.com. 

   

  Zijn er ook glutenvrije opties op Duikboot Lente Festival?

   Ja, de friet wordt gebakken in een aparte frituur waardoor deze glutenvrij is. Wanneer je benieuwd bent of er meer mogelijkheden zijn dan kun je mailen naar info@elevation-events.com. 

   

  Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Duikboot Lente Festival?

  Nee, sigaretten zijn op Duikboot Lente Festival niet te verkrijgen.

  Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Duikboot Lente Festival?

  Ja, tijdens Duikboot Lente Festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

 • Hardcups

  Er wordt op Duikboot Lente Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

  Op Duikboot Lente worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Daar wordt jouw beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.  

   

   

  Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

  Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes. 

   

  Mag ik mijn beker houden?

  Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij het volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen! 

   

  Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

  Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen. 

   

 • Weer

  Houdt Duikboot Lente het weer in de gaten?

  Ja, Duikboot Lente houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en/of het verloop van het festival.  

  Mocht het gaan regenen tijdens Duikboot Lente, kan ik dan droog staan? 

  Op Duikboot Lente zijn alle area’s overdekt en verwarmd. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat alle bezoekers droog kunnen staan bij een regenbui. Echter zijn de looppaden tussen de verschillende area’s niet overdekt en kan het eind maart koud zijn. Daarom adviseren we om goed gekleed naar het evenement te komen.  

  Zijn er poncho’s op Duikboot Lente beschikbaar? 

  Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjas zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.  

  Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Duikboot Lente? 

  Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken. 

  Welk kleding advies geven jullie voor Duikboot Lente? 

   Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat: 

  • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven. 
  • Het eind maart koud kan zijn. Daarom kan een vest of trui, naast een jas, die je aan- en uit kunt doen handig zijn. 
  • Het ’s avonds verder af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond. 

  Mag ik zonnebrand meenemen naar Duikboot Lente? 

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Duikboot Lente is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan. 

  Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Duikboot Lente? 

  Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen. 

 • Op de hoogte blijven

  Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Duikboot Festival?

  Meld je hier aan voor de officiële Duikboot Festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

  Welke sociale mediakanalen gebruikt Duikboot Festival?

  Volg Duikboot Festival via Instagram, Facebook of Twitter, of houd deze website in de gaten. Tag ons in jouw foto’s & filmpjes. Vinden we leuk!

  Kan ik ambassadeur worden van Duikboot Festival?

  Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Duikboot Festival, stuur dan een mailtje naar info@duikbootfestival.nl. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

 • Huisregels

  Zijn er huisregels van toepassing tijdens Duikboot Festival?

  Ja, om Duikboot Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden.

  Wat mag ik wel en niet meenemen naar Duikboot Festival?

  Om het Duikboot Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd.

  Mag ik een tas meenemen naar Duikboot Festival?

  Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

  Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Duikboot Festival?

  Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

  Kan ik op Duikboot Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

  Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om; wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Duikboot Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

  Is drugs toegestaan op Duikboot Festival?

  Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Duikboot Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Duikboot Festival verboden. Duikboot Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

  Zijn er kledingvoorschriften tijdens Duikboot Festival?

  Nee, tijdens Duikboot Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

  Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het Duikboot Festival, kan dit?

  Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond het Duikboot Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

  Is roken toegestaan op Duikboot Festival?

  Ja, roken is toegestaan op Duikboot Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

  Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Duikboot Festival?

  Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Duikboot Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

  Mag ik mijn huisdier meenemen naar Duikboot Festival?

  Nee, huisdieren zijn op Duikboot Festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

  Vanaf welke leeftijd mag ik Duikboot Festival bezoeken?

  Om Duikboot Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

  Hoe werkt de toegangscontrole op Duikboot Festival?

  Bij het betreden van Duikboot Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

  Mag ik zonnebrand meenemen naar Duikboot Festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Duikboot Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

  Mag ik een waterpistool meenemen naar Duikboot Festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

 • Celebrate safe

  Voor het feesten:

  Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg te allen tijde de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Seksuele intimidatie:

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Duikboot Lente op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen. 

  Gebruik van alcohol en drugs:

  Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl 

   

  Gehoorbescherming:

  Duikboot Lente ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Duikboot Lente zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar. 

   

  Medische hulp:

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie. 

   

  Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen. 

   

 • En verder?

  Ik heb een klacht over het Duikboot Festival, waar kan ik deze kwijt?

  Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via Social Media.

  Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. 

  Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van het Duikboot Festival, waar kan ik deze kwijt?

  Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via Social Media. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie. 

  Hoe is de privacy voor de bezoekers van Duikboot Festival en op de website van Duikboot Festival gewaarborgd?

  Dit vind je hier terug in onze privacy statement.

 • Vervoer: Pendelbus

  Rijdt er een pendelbus van en naar het Duikboot Lente?

  Ja, tijdens Duikboot Lente rijdt er een pendelbus.

  Van waar naar waar rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Lente, tussen station Breda en het festivalterrein. Op station Breda loop je het station uit aan de Belcrum-zijde. Op het festival vertrekt de bus ‘s avonds van dezelfde locatie als waar de bus je ‘s middags heeft afgezet. Weet je niet meer waar dat was, volg dan, vanaf het festival, de borden pendelbus.

  Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Lente, van 13.30 (station Breda) tot de laatste bezoeker van het festival terrein af is +/- 01.30. Gedurende deze periode rijdt de pendelbus beiden kanten op. Je kan dus op elk moment op de dag van en naar het festivalterrein.

  Hoe vaak gaat de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Lente, constant. Elke paar minuten vertrekt er wel een bus. Maak je op een rustig tijdstip gebruik van de pendelbus, kan het zijn dat je even moet wacht. Dit zal zelden meer dan 20 minuten zijn.

  Wat kost een ticket voor de pendelbus en waar kan ik deze kopen?

  Een ticket voor de pendelbus kan het beste online gekocht worden. Een retourticket kost dan 10,- excl. ticket fee. (online)

  Bij de bus kan een retourticket voor 12,- gekocht worden. Op de terugweg kunnen enkeltjes gekocht worden bij de bus voor 6,- per stuk. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

  Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 6,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

  Kan ik bij de bus een bus ticket kopen?

  Ja, je kan altijd een ticket bij de bus kopen. Een retourtje kost 12,-

  Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een bus ticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Kan ik ook een enkeltje kopen?

  Ja, maar alleen op de terugweg kan je een enkeltje kopen. Deze kost 6,-  en is alleen bij de bus verkrijgbaar. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

 • Vervoer: Busreis vanuit andere steden

  Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Duikboot Festival?

  Nee, tijdens Duikboot Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

  Wil jij je eigen busreis organiseren naar Duikboot Lente Festival? Check dan de informatie bij Tourbussen!

 • Vervoer: Tourbussen

  Kan ik met een door mijzelf georganiseerde tourbus naar Duikboot Festival komen?

  Ja, dat kan. Het is dan wel verplicht om je bus aan te melden bij de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@elevation-events.com. Je ontvangt dan een aanmeldformulier en instructies voor jou als organisator en voor de busmaatschappij/buschauffeur bij wie je de bus hebt gehuurd.

  Waar kan ik de, door mij georganiseerde, tourbus ons laten afzetten en ’s avonds weer op laten halen?

  Deze informatie is uitgebreid beschreven in de instructies die je ontvangt na het aanmelden van je tourbus. Als navigatieadres kan de Bavelseparklaan 20, Breda aangehouden worden. Vanaf de eerste bebording moet de “kiss & ride” en de instructies van de verkeersregelaars opgevolgd worden.  

   

  Is het mogelijk om de zelf georganiseerde tourbus voor een langere periode bij Duikboot Festival te parkeren?

  Nee, helaas is dit i.v.m. ruimtegebrek bij Duikboot Lente niet mogelijk. Tourbussen dienen, nadat de bezoekers zijn uitgestapt, direct te vertrekken. Tevens dienen tourbussen, wanneer die na afloop van het festival compleet zijn, direct te vertrekken. Denk daarbij tijdens het instappen om onze buren en zorg dat de buschauffeur zijn motor en de muziek tijdens het wachten uit zet. 

   

 • Vervoer: OV

  Hoe kom ik met het OV bij Duikboot Lente Festival?

  Wanneer je naar Duikboot Lente wil reizen met het OV raden we je aan om via Station Breda te reizen. Station Breda is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf dit station gaan er pendelbussen direct naar het Duikboot Lente. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV. 

   

  Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

  Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Station Breda vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 00.20 nog treinen/bussen naar ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Rotterdam. Om erachter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt, raden we je aan om 9292OV te raadplegen. 

   

 • Vervoer: Parkeren

  Waar kan ik bij Duikboot Lente Festival parkeren?

  Kom je met de auto, voer dan de Bavelseparklaan 1 in Breda in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “parkeren” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.  

  Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

  Parkeren is gratis. Je hoeft hier vooraf geen parkeerticket voor te kopen. Toch willen we je sterk adviseren om lopend, met de fiets of met de pendelbus naar het evenement te komen aangezien er een gelimiteerd aantal parkeerplekken beschikbaar is.  

   

 • Vervoer: Taxi

  Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

  Ja, tijdens Duikboot Lente is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s met taxi keurmerk Breda je af kunnen zetten en je ook weer op kunnen halen.

  Waar kan de taxi mij afzetten?

  Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Bavelseparklaan 20, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen officiële taxi’s, met taxi keurmerk Breda, kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte. Besteld vervoer zoals Uber of taxi’s zonder keurmerk Breda kunnen alleen gebruik maken van de kiss & ride.

  Waar kan de taxi mij ophalen?

  Wil je met de taxi terug naar huis, dan is een taxi bestellen niet nodig. Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor de borden “taxi” vanaf het festival. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride. Bestelde taxi’s mogen namelijk niet op de taxihalte wachten.

  Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

  Bestelde taxi’s en Uber worden, net zoals de Uber en ander besteld vervoer, naar de kiss & ride doorverwezen. Daar staan ze op jullie te wachten.

  Is de taxi standplaats gratis?

  Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

 • Vervoer: besteld vervoer (zoals Uber of taxi's zonder keurmerk Breda

  Ik wil gebruik maken van besteld vervoer, kan dat?

  Ja dit kan, tijdens Duikboot Lente kunnen diensten zoals Uber en taxi’s zonder een taxi keurmerk Breda je af zetten en ook weer op halen.

  Waar kan een besteld vervoer mij

  afzetten?

  Kom je met een Uber, laat de chauffeur dan Bavelseparklaan 20, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Waar kan besteld vervoer mij ophalen?

  Wil je met besteld vervoer terug naar huis, geef dan als navigatieadres Bavelseparklaan 20 in Breda aan en vermeld dat de chauffeur de borden “kiss & ride” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de chauffeur. Besteld vervoer kan nooit op de taxi halte wachten.

  Is de besteld vervoer halte gratis?

  Ja, besteld vervoer hoeft niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

 • Vervoer: Kiss & Ride

  k word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

  Ja, tijdens het Duikboot Lente kan je afgezet- en opgehaald worden bij de kiss & ride halte.

  Waar kan iemand die mij komt brengen .

  mij afzetten?

  Word je afgezet bij de kiss & ride, laat je chauffeur dan Bavelseparklaan 20 in Breda invoeren als navigatieadres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op

  Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

  Word je opgehaald bij de kiss & ride, vertel je chauffeur dan Bavelseparklaan 20 in Breda in te voeren als navigatieadres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars opvolgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht daar op de chauffeur.

  Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

  Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen bij de kiss & ride hoef jij of jouw chauffeur hiervoor niets te betalen.

 • Vervoer: Fiets/scooter/broomer

  k wil op de fiets, scooter of brommer naar Duikboot Lente komen, kan dat?

  Ja, naar Duikboot Lente kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

  Ik wil met de elektrische (deel)scooter naar Duikboot Lente komen, kan dat?

  Ja, je kunt met de elektrische (deel)scooter naar Duikboot Lente komen. Deze kun je enkel parkeren in de fietsenstalling. Houd er rekening mee dat het bij wet verboden is om onder invloed (van alcohol en/of andere verdovende middelen) met een elektrische (deel)scooter te rijden.

  Waar bevindt zich de fietsenstaling?

  Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Minervum 7221, Breda. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. LET OP: dit is een andere route dan je wellicht gewend bent om te fietsen naar Breepark.

  Is de fietsenstalling gratis?

  Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

  Kan ik op Duikboot Lente de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

  Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om, wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Duikboot Lente geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

 • Vervoer: Lopen

  Ik wil lopend naar Duikboot Lente komen, kan

  dat?

  Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Minervum 7221 in Breda aan als navigatieadres. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegenkomt de aanwijzingen “voetganger” en volg vervolgens de instructies van de verkeersregelaars op.

 • Contact

  Pers | Wil je een persaanvraag indienen?

  Dit kan door een mail te sturen naar info@duikbootfestival.nl !

  Wil jij je als vrijwilliger aanmelden voor Duikboot Festival?

  Te gek! Stuur een DM naar onze socials of mailtje naar info@duikbootfestival.nl

  Algemeen

  Je kan contact met ons opnemen via info@duikbootfestival.nl

 • Gevonden voorwerpen

  Ik ben iets kwijtgeraakt op het Duikboot Lente dat ik graag terug wil, wat nu?

  Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijtgeraakte item erbij zit, kan je dit ophalen op het kantoor van XXL Events, Zandbergweg 203B, 4818 LL Breda. Voor vragen kun je contact opnemen via info@duikbootfestival.nl

  Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

  Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox https://www.lockerbox.nl/lost-found/. Zij zullen dan contact met je opnemen.