HAAL JE TICKETS 🎫

Lente Informatie

Over duikboot lente festival

GO WILD AND DIVE WITH US! We duiken weer boven. En hoe?! Of je nou heel diep wilt gaan of dat je misschien liever iemand bent die meer aan de oppervlakte floreert… We’ve got you covered! Terwijl jij nog even doorkabbelt in je winterslaap hebben wij een nieuwe editie van Duikboot Festival klaar staan in 2024 💣⚡🥵

🌼 Lente Festival - 23 maart 2024 - Breepark (BUITEN!), Breda

Duikboot Festival: Het mooiste Bredase plekje aan het water onder de zon! Een heerlijke gathering van muziek en alleen de echte feestliefhebbers. House, Techno, Disco, Urban & Guilty Pleasures. Voor ieder wat wils op één heerlijk festival terrein vol spannende hoekjes en avonturen.

FAQ

 • Algemeen

  Waar vindt Duikboot Lente 2023 plaats?

  Duikboot Lente  vindt plaats op het vertrouwde evenementenveld van Breepark in Breda. Voor specifieke navigatie adressen en hoe je hier het beste komt, zie de pagina “vervoer” bij de FAQ op de website.

  Wanneer vindt Duikboot Lente plaats?

  Duikboot Lente vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024 (maar dit staat al in je agenda toch?)

  Het festival is geopend van 14.00 – 00.00 uur.

  Tot hoe laat is de entree van Duikboot Lente geopend?

  De entree van Duikboot Lente is van 14.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen. Maar gewoon lekker op tijd komen voor dat lekkere plekje vooraan toch?!

  Mag ik tussendoor Duikboot Lente verlaten en later weer terugkomen?

  Uhm… Waarom wil jij weg?! Anyways; Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Duikboot Lente kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

  Vanaf welke leeftijd mag ik Duikboot Lente bezoeken?

  Om Duikboot Lente te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

  Betaal ik op Duikboot Lente met munten?

  Ja, tijdens Duikboot Lente kan je bij de kassa’s en automaten op het terrein munten scoren. Deze munten kan je bij de bar en foodtrucks inwisselen tegen consumpties. Lekkeeerrr!

  Kan ik op Duikboot Lente met pin en/of contant betalen?

  Tijdens Duikboot Lente kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

  Zijn er lockers op Duikboot Lente?

  #Meestgesteldevraag EVER. 

  JA DUH! Op Duikboot Lente zijn as always lockers te huur 😉  

  Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen droppen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten (mega relaxed!). Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

 • Ticket info

  Waar koop ik mijn tickets voor Duikboot Lente?

  Tickets zijn te koop via de website van Duikboot Lente en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoopadressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

  Wat als Duikboot Lente uitverkocht is?

  UITVERKOCHT. KLINKT LEKKKER!

  Wanneer Duikboot Lente is uitverkocht raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoopadressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

  Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

  Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat. Dus iedereen in de startblokken, kunnen we sneller dooooor.

  Ik ben mijn ticket voor Duikboot Lente kwijt, wat nu?

  Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

  Wij hebben een groepsticket voor Duikboot Lente gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

  Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijden, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

  Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

  Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag vóór het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

  Waar kan ik een parkeerticket voor de parkeerplaats kopen?

  Parkeren is gratis. Je hoeft hier vooraf geen parkeerticket voor te kopen. Toch willen we je sterk adviseren om lopend, met de fiets of met de pendelbus naar het evenement te komen, aangezien er een gelimiteerd aantal parkeerplekken beschikbaar is.

  Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in. 

  Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Yes please! Je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen.

  LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

 • Gevonden voorwerpen

  Ik ben iets kwijtgeraakt op het Duikboot Lente dat ik graag terug wil, wat nu?

  Aaahhh, paniek! Misschien kunnen we je helpen!

  Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijtgeraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van XXL Events, Zandbergweg 203B, 4818 LL Breda. 

  Voor vragen kun je contact opnemen via info@xxl-event.nl.

  Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

  Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox https://www.lockerbox.nl/lost-found/. Zij zullen dan contact met je opnemen.

 • Hulp nodig?

  Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Duikboot Lente?

  De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Duikboot Lente voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Duikboot Lente mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

  Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Duikboot Lente toch bezoeken?

  Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het Duikboot Lente voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Duikboot Lente mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

  Is er EHBO op Duikboot Lente aanwezig?

  Ja, op Duikboot Lente is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

  Is er een mogelijkheid om ergens op het Duikboot Lente te kolven?

  Ja, op Duikboot Lente kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

  Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Duikboot Lente?

  Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

  Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Duikboot Lente?

  Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com

  Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het Duikboot Lente te komen?

  Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Duikboot Lente een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je het Duikboot Lente moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

  Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Duikboot Lente te komen?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het Duikboot Lente wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

  Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Duikboot Lente bezoeken?

  Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Duikboot Lente. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

 • Food and non-food

  Kan er ook gegeten worden op Duikboot Lente?

  Ja zeker! Op Duikboot Lente zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd. Zorg voor een lekkere bodem!

  Welke foodtrucks staan er allemaal op Duikboot Lente?

  We willen niet alles verklappen maar op Duikboot Lente is de KEUZE in ieder geval REUZE! We hebben een breed assortiment en mocht je vanwege strenge dieëtwensen bepaalde info nodig hebben om de afweging te kunnen maken om wel of niet naar het festival te komen?  Mail dan naar info@elevation-events.com.

  Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Duikboot Lente?

  Ja, op Duikboot Lente moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken.

  Zijn er ook glutenvrije opties op Duikboot Lente?

  Ja, bij het samenstellen van de foodtrucks voor het Duikboot Lente wordt er rekening mee gehouden dat er ook glutenvrije opties worden aangeboden. De hoeveelheid in keuzes kunnen we vooraf niet garanderen maar er is sowieso glutenvrije friet verkrijgbaar!

  Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Duikboot Lente?

  Nee! We verkopen geen sigaretten op Duikboot Festival. Tip 1; stop gewoon. Tip 2; rook je toch? Neem dan voldoende mee!

  Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Duikboot Lente?

  Iets minder door het geluid op Duikboot? Dat kan!

  Tijdens Duikboot Lente, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren, daarnaast is er een speciale stand aanwezig, waar tevens oordoppen worden verkocht. Check voor de locaties de plattegrond.

 • Hardcups

  Er wordt op Duikboot Lente met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

  Op Duikboot Lente worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

  Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

  Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

  Mag ik mijn beker houden?

  Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij het volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

  Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

  Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

 • Weer

  Houdt Duikboot Lente het weer in de gaten?

  Ofcourse! Duikboot Lente houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival. WE GOT THIS!

  Mocht het gaan regenen tijdens Duikboot Lente, kan ik dan droog staan?

  Op Duikboot Lente zijn alle area’s overdekt en verwarmd. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat alle bezoekers droog kunnen staan bij een regenbui. Echter zijn de looppaden tussen de verschillende area’s niet overdekt en kan het eind maart koud zijn. Daarom adviseren we om goed gekleed naar het evenement te komen. Trek bijvoorbeeld laagjes aan, dan moet het goedkomen!

  Zijn er poncho’s op Duikboot Lente beschikbaar?

  Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjas zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

  Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Duikboot Lente?

  Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

  Welk kleding advies geven jullie voor Duikboot Lente?

  Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

  • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.
  • Het eind maart koud kan zijn. Daarom kan een vest of trui, naast een jas, die je aan- en uit kunt doen handig zijn.

  Het ’s avonds verder af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.

  Mag ik zonnebrand meenemen naar Duikboot Lente?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Duikboot Lente is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

  Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Duikboot Lente?

  Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen. STAY HYDRATED!

 • Op de hoogte blijven

  Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Duikboot Lente?

  Mis je ons? 😉  Meld je dan HIER aan voor de officiële Duikboot Lente nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

  Welke sociale mediakanalen gebruikt Duikboot Lente?

  Volg Duikboot Lente via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto’s met #DuikbootLente en #Duikboot, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

  Kan ik ambassadeur worden van Duikboot Lente?

  Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Duikboot Lente, stuur dan een mailtje naar info@duikbootfestival.nl. Dan leggen we je uit hoe het werkt. WE LOVE THE SUPPORT.

 • Huisregels

  Zijn er huisregels van toepassing tijdens Duikboot Lente?

  Ja, om Duikboot Lente zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

  Wat mag ik wel en niet meenemen naar Duikboot Lente?

  Om het Duikboot Lente veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar).

  Mag ik een tas meenemen naar Duikboot Lente?

  Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

  Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Duikboot Lente?

  Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

  Kan ik op Duikboot Lente de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

  Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om; wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Duikboot Lente geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

  Is drugs toegestaan op Duikboot Lente?

  Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Duikboot Lente niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Duikboot Lente verboden. Duikboot Lente hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

  Zijn er kledingvoorschriften tijdens Duikboot Lente?

  Nee, tijdens Duikboot Lente zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekkende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

  Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het Duikboot Lente, kan dit?

  Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond het Duikboot Lente te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

  Is roken toegestaan op Duikboot Lente?

  Ja, roken is toegestaan op Duikboot Lente maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

  Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Duikboot Lente?

  Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Duikboot Lente. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

  Mag ik mijn huisdier meenemen naar Duikboot Lente?

  Nee, huisdieren zijn op Duikboot Lente niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

  Vanaf welke leeftijd mag ik Duikboot Lente bezoeken?

  Om Duikboot Lente te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

  Hoe werkt de toegangscontrole op Duikboot Lente?

  Bij het betreden van Duikboot Lente zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

  Mag ik zonnebrand meenemen naar Duikboot Lente?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Duikboot Lente is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

 • Celebrate safe

  Voor het feesten:

  Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg te allen tijde de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Seksuele intimidatie:

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Duikboot Lente op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

  Gebruik van alcohol en drugs:

  Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

  Gehoorbescherming:

  Duikboot Lente ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Duikboot Lente zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

  Medische hulp:

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

  Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

 • En verder?

  Ik heb een klacht over het Duikboot Lente, waar kan ik deze kwijt?

  Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

  Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van het Duikboot Lente, waar kan ik deze kwij

  Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

  Hoe is de privacy voor de bezoekers van Duikboot Lente en op de website van Duikboot Lente gewaarborgd?

  Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

 • Pendelbus

  Rijdt er een pendelbus van en naar het Duikboot Lente?

  Ja, tijdens Duikboot Lente rijdt er een pendelbus.

  Van waar naar waar rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Lente, tussen station Breda en het festivalterrein. Op station Breda loop je het station uit aan de Belcrum-zijde. Op het festival vertrekt de bus ‘s avonds van dezelfde locatie als waar de bus je ‘s middags heeft afgezet. Weet je niet meer waar dat was, volg dan, vanaf het festival, de borden pendelbus.

  Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Lente, van 13.30 (station Breda) tot de laatste bezoeker van het festival terrein af is +/- 01.30. Gedurende deze periode rijdt de pendelbus beiden kanten op. Je kan dus op elk moment op de dag van en naar het festivalterrein.

  Hoe vaak gaat de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Lente, constant. Elke paar minuten vertrekt er wel een bus. Maak je op een rustig tijdstip gebruik van de pendelbus, kan het zijn dat je even moet wacht. Dit zal zelden meer dan 20 minuten zijn.

  Wat kost een ticket voor de pendelbus en waar kan ik deze kopen?

  Een ticket voor de pendelbus kan het beste online gekocht worden. Een retourticket kost dan 9,- excl. ticket fee. Bij de bus kan een retourticket voor 12,- gekocht worden. Op de terugweg kunnen enkeltjes gekocht worden bij de bus voor 6,- per stuk. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

  Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 6,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

  Kan ik bij de bus een bus ticket kopen?

  Ja, je kan altijd een ticket bij de bus kopen. Een retourtje kost 12,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een bus ticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Kan ik ook een enkeltje kopen?

  Ja, maar alleen op de terugweg kan je een enkeltje kopen. Deze kost 6,- en is alleen bij de bus verkrijgbaar. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

 • Busreis vanuit andere steden

  Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Duikboot Lente?

  Nee, tijdens Duikboot Lente rijden er geen bussen vanuit andere steden.

 • Tourbussen

  Kan ik met een door mijzelf georganiseerde tourbus naar Duikboot Lente komen?

  Ja, dat kan. Het is dan wel verplicht om je bus aan te melden bij de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@elevation-events.com. Je ontvangt dan een aanmeldformulier en instructies voor jou als organisator en voor de busmaatschappij/buschauffeur bij wie je de bus hebt gehuurd.

  Waar kan ik de, door mij georganiseerd, tourbus ons laten afzetten en ’s avonds weer op laten halen?

  Deze informatie is uitgebreid beschreven in de instructies die je ontvangt na het aanmelden van je tourbus. Als navigatieadres kan de Bavelseparklaan 20, Breda aangehouden worden. Vanaf de eerste bebording moet de “kiss & ride” en de instructies van de verkeersregelaars opgevolgd worden.

  Is het mogelijk om de zelf georganiseerde tourbus voor een langere periode bij Duikboot Lente te parkeren?

  Nee, helaas is dit, i.v.m. ruimtegebrek bij Duikboot Lente niet mogelijk. Tourbussen dienen, nadat de bezoekers zijn uitgestapt, direct te vertrekken. Tevens dienen tourbussen, wanneer die na afloop van het festival compleet zijn, direct te vertrekken. Denk daarbij tijdens het instappen om onze buren en zorg dat de buschauffeur zijn motor en de muziek tijdens het wachten uit zet.

 • OV

  Hoe kom ik met het OV bij Duikboot Lente?

  Wanneer je naar Duikboot Lente wil reizen met het OV raden we je aan om via Station Breda te reizen. Station Breda is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf dit station gaan er pendelbussen direct naar het Duikboot Lente. Gebruik voor het plannen van je route 9292 OV.

  Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

  Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Station Breda vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 00.20 nog treinen/bussen naar ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Rotterdam. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292 OV te raadplegen.

 • Parkeren

  Waar kan ik bij Duikboot Lente parkeren?

  Kom je met de auto, voer dan de Bavelseparklaan 1, Breda in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

  Parkeren is gratis. Je hoeft hier vooraf geen parkeerticket voor te kopen. Toch willen we je sterk adviseren om lopend, met de fiets of met de pendelbus naar het evenement te komen, aangezien er een gelimiteerd aantal parkeerplekken beschikbaar is.

 • Taxi

  Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

  Ja, tijdens Duikboot Lente is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s je af kunnen zetten en ook weer op kunnen halen.

  Waar kan de taxi mij afzetten?

  Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Bavelseparklaan 20, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen officiële taxi’s kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, besteld vervoer zonder blauw kenteken kan dit niet.

  Waar kan de taxi mij ophalen?

  Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor, vanaf het festival, de borden “taxi”. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride. Bestelde taxi’s mogen namelijk niet op de taxihalte wachten.

  Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

  Bestelde taxi’s en Uber worden naar de kiss & ride doorverwezen. Daar staan ze op jullie te wachten.

  Is de taxi standplaats gratis?

  Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

 • Uber/besteld vervoer

  Ik wil gebruik maken van Uber, kan dat?

  Ja, tijdens Duikboot Lente kunnen Uber taxi’s je af zetten en ook weer ophalen.

  Waar kan een Uber taxi mij afzetten?

  Kom je met een Uber, laat de chauffeur dan Bavelseparklaan 20, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen ”taxi” of “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen Uber taxi’s met een blauw kenteken kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, Uber taxi’s zonder blauw kenteken kunnen je afzetten bij de kiss & ride.

  Waar kan een Uber taxi mij ophalen?

  Wil je met een Uber terug naar huis, geef dan als navigatieadres Bavelseparklaan 20, Breda aan en vermeld dat de Uber chauffeur de borden “kiss & ride” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de Uber. Besteld vervoer mag namelijk niet op de taxihalter wachten.

  Is de Uber taxi standplaats gratis?

  Ja, Uber taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

 • Kiss & Ride

  Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

  Goed geregeld zeg! Ja, tijdens het Duikboot Lente kan je afgezet en opgehaald worden door middel van kiss & ride.

  Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?

  Word je afgezet door middel van kiss & ride, laat je chauffeur dan Bavelseparklaan 20, Breda invoeren als navigatieadres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

  Word je opgehaald door middel van kiss & ride, vertel je chauffeur dan Bavelseparklaan 20, Breda in te voeren als navigatie adres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op je vervoer.

  Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

  Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen door middel van kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen

 • Fiets/scooter/brommer

  Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Duikboot Lente komen, kan dat?

  Ja, naar Duikboot Lente kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

  Ik wil met de elektrische (deel)scooter naar Duikboot Lente komen, kan dat?

  Ja, je kunt met de elektrische (deel)scooter naar Duikboot Lente komen. Deze kun je enkel parkeren in de fietsenstalling. Houd er rekening mee dat het bij wet verboden is om onder invloed (van alcohol en/of andere verdovende middelen) met een elektrische (deel)scooter te rijden.

  Waar bevindt zich de fietsenstaling?

  Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Minervum 7221, Breda. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. LET OP: dit is een andere route dan je wellicht gewend bent om te fietsen naar Breepark.

  Is de fietsenstalling gratis?

  Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

  Kan ik op Duikboot Lente de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

  Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om. Wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Duikboot Lente geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

 • Lopend

  Ik wil lopend naar Duikboot Lente komen, kan dat?

  Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Minervum 7221, Breda aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

 • Buurtbewoners

  Wat is Duikboot Lente?

  Duikboot Lente is een muziekfestival met verschillende muziekstromingen voor een brede doelgroep en deze lente editie zal voor de eerste keer op deze locatie georganiseerd worden. Dit evenement heeft een regionale aantrekkingskracht en op deze eerste lente editie worden circa 10.000 bezoekers van 18+ verwacht.

  Bezoekers komen voor de optredens van internationale, nationale en lokale artiesten. Er is op Duikboot Lente ruimte voor zowel talentvolle, jonge artiesten als voor de gevestigde internationale en nationale namen. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan foodtrucks met lekker eten, zijn er installaties van kunstenaars en architecten te bewonderen en zijn er verschillende activiteiten te doen.

  Waar vindt Duikboot Lente plaats?

  Duikboot Lente vindt plaats bij Breepark, Breda. Het terrein heeft als bestemming “gemengd” waar evenementen met versterkt geluid zijn toegestaan. Het evenement vindt plaats op het evenementenveld ten noordoosten van Decathlon.

  Wanneer vindt Duikboot Lente plaats?

  Duikboot Lente vindt plaats op zaterdag 25 maart . Het festival start om 14.00 uur en is om 00.00 uur afgelopen.

  Wanneer vindt de op- en afbouw van Duikboot Lente plaats?

  De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van vrijdag 18 maart t/m woensdag 30 maart.

  Wie organiseert Duikboot Lente?

  Duikboot Lente wordt georganiseerd door Duikboot B.V. Dit is een samenwerking van Elevation Events B.V en XXL Events B.V.. De organisatie is zeer ervaren in het organiseren en produceren van grote en kleine evenementen; binnen en buiten Breda. Elevation Events B.V. organiseert o.a. de jaarlijks terugkerende evenementen “Smeerboel” in Utrecht en “Soenda festival” in De Bilt. XXL Events B.V. is de organisator van verschillende evenementen in Breda zoals Knaltival en Bumperkluiven. Samen organiseerde Elevation Events B.V. en XXL Events B.V. ook de eerdere edities van het Duikboot Festival en Duikboot Lente.

  Hoe komen bezoekers naar Duikboot Lente?

  Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht op de naastgelegen parkeerplaats. Vanaf Station Breda rijden er pendelbussen van en naar het festival.

  Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat Duikboot Lente en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt?

  Tijdens de op- en afbouw blijft het gebied vrij toegankelijk voor regulier verkeer. Tijdens het evenement wordt een deel van de Bavelseparklaan ten zuiden van het evenementenveld afgesloten voor regulier verkeer. Verder blijft het gebied en de bedrijven die in het gebied zitten bereikbaar.

  Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken tijdens Duikboot Lente?

  Ja, alle woningen en bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar. Alle woningen en bedrijven die binnen de afgesloten gebieden liggen hebben van ons een brief ontvangen. Op vertoon van deze brief (hard copy of digitaal) of een poststuk krijgt u direct doorgang bij de verkeersposten. Ook eventueel bezoek kunt u de brief digitaal doorsturen, zodat ook zij snel doorgang krijgen bij de verkeersposten. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op.

  Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom Duikboot Lente?

  Ja, de bushalte van Breepark zal worden verplaatst naar de tijdelijke bushalte voor de rotonde van het Breepark gebied.

  Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

  Op de dag van het festival (zaterdag 25 maart) mag er tijdens (14.00 – 00.00 uur) en een uur voorafgaand aan het festival geluid worden geproduceerd. Op de dag voorafgaand aan het festival (vrijdag 24 maart) mag er tussen 16.00 en 19.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.

  Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

  De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door gemeente Breda. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert de omgevingsdienst regio Breda in opdracht van de gemeente het geluid.

  Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

  Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

  Ik heb toch last van geluidsoverlast kan dit?

  Er wordt op Duikboot Lente veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Maar helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordt waardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn.

  Klachten?

  Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com.

  Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd? 

  Ja, de organisatie heeft richting Breepark de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.

  Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?

  Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.

  Wordt er vuurwerk afgestoken?

  Nee, er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens Duikboot Lente.

  Doet Duikboot Lente iets aan duurzaamheid?

  Ja, Duikboot Lente en de organisatie achter Duikboot Lente zet hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er in 2019 in de Ruigenhoekse polder in Utrecht ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website.

  Wat wordt er gedaan op het gebied van veiligheid?

  De organisatie heeft een eigen veiligheidsorganisatie die bestaat uit:

  • Specialisten op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol
  • Medisch zorgverleners
  • Mobiliteitsexperts
  • Beveiligers
  • Brandveiligheidsadviseur

  In samenwerking met de externe partijen gemeente Breda, politie, GHOR, brandweer en de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wordt de veiligheid van het festival gewaarborgd. De interne veiligheidsorganisatie en externe partijen stellen gezamenlijk een veiligheidsplan op.

  Waar kan ik terecht met mijn vragen?

  De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030-2433717.