FAQ

FAQ

Algemeen

Ticket info

 • Waar koop ik mijn tickets voor Duikboot Festival?

  Tickets zijn te koop via de website van Duikboot Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

 • Wat als Duikboot Festival uitverkocht is?

  Wanneer Duikboot Festival is uitverkocht raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

 • Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

  Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

 • Ik ben mijn ticket voor Duikboot Festival kwijt, wat nu?

  Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

 • Wij hebben een groepsticket voor Duikboot Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

  Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

 • Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

  Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 20.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

 • Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

 • Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

 • Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 6,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

 • Waar koop ik mijn tickets voor Duikboot Zomer?

  Tickets zijn te koop via de website van Duikboot en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoopadressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Gevonden voorwerpen

Hulp nodig?

 • Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Duikboot Festival?

  De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Duikboot Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Duikboot Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com en dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

 • Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Duikboot Festival toch bezoeken?

  Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het Duikboot Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Duikboot Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

 • Is er EHBO op Duikboot Festival aanwezig?

  Ja, op Duikboot Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren dan ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

 • Is er een mogelijkheid om ergens op het Duikboot Festival te kolven?

  Ja, op Duikboot Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO dan kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

 • Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Duikboot Festival?

  Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld bij de visitatie dat je medicijnen bij je hebt, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

 • Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Duikboot Festival?

  Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

 • Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het Duikboot Festival te komen?

  Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Duikboot Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je het Duikboot Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

 • Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Duikboot Festival te komen?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het Duikboot Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

 • Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Duikboot Festival bezoeken?

  Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Duikboot Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

Food and non-food

Hardcups

 • Er wordt op Duikboot Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

  Op Duikboot Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Daar wordt jouw beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

 • Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

  Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

 • Mag ik mijn beker houden?

  Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij het volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

 • Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

  Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Weer

 • Houdt Duikboot Festival het weer in de gaten?

  Ja, Duikboot Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

 • Mocht het gaan regenen tijdens Duikboot Festival, kan ik dan droog staan?

  Op Duikboot Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

 • Zijn er poncho’s op Duikboot Festival beschikbaar?

  Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjas zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

 • Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Duikboot Festival?

  Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af omdat de ondergrond op Duikboot Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt, houten vloer, tentvloer en rijplaten. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

 • Welk kleding advies geven jullie voor Duikboot Festival?

  Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

  • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
  • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
  • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
  • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.
 • Mag ik zonnebrand meenemen naar Duikboot Festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Duikboot Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

 • Mag ik een waterpistool meenemen naar Duikboot Festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

 • Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Duikboot Festival?

  Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Op de hoogte blijven

Huisregels

 • Zijn er huisregels van toepassing tijdens Duikboot Festival?

  Ja, om Duikboot Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

 • Wat mag ik wel en niet meenemen naar Duikboot Festival?

  Om het Duikboot Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen. Andere voorbeelden van verboden zaken zijn drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er bij de wet verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

 • Mag ik een tas meenemen naar Duikboot Festival?

  Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

 • Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Duikboot Festival?

  Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

 • Kan ik op Duikboot Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

  Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om, wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Duikboot Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

 • Is drugs toegestaan op Duikboot Festival?

  Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Duikboot Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Duikboot Festival verboden. Duikboot Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

 • Zijn er kledingvoorschriften tijdens Duikboot Festival?

  Nee, tijdens Duikboot Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

 • Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het Duikboot Festival, kan dit?

  Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op- of rond het terrein van Duikboot Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren, te verkopen.

 • Is roken toegestaan op Duikboot Festival?

  Ja, roken is toegestaan op Duikboot Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

 • Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Duikboot Festival?

  Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Duikboot Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

 • Mag ik mijn huisdier meenemen naar Duikboot Festival?

  Nee, huisdieren zijn op Duikboot Festival niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar).

 • Vanaf welke leeftijd mag ik Duikboot Festival bezoeken?

  Om Duikboot Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

 • Hoe werkt de toegangscontrole op Duikboot Festival?

  Bij het betreden van Duikboot Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden, kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

 • Mag ik zonnebrand meenemen naar Duikboot Festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Duikboot Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

 • Mag ik een waterpistool meenemen naar Duikboot Festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Celebrate safe

 • Voor het feesten:

  Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg te allen tijde de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

 • Seksuele intimidatie:

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Duikboot Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

 • Gebruik van alcohol en drugs:

  Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

 • Gehoorbescherming:

  Duikboot Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Duikboot Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

 • Medische hulp:

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 • Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

En verder?

Pendelbus

 • Rijdt er een pendelbus van en naar het Duikboot Festival?

  Ja, tijdens Duikboot Festival rijdt er een pendelbus.

 • Van waar naar waar rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Festival, tussen station Breda en het festivalterrein. Op station Breda loop je het station uit aan de Belcrum-zijde. Op het festival vertrekt de bus ‘s avonds van dezelfde locatie als waar de bus je ‘s middags heeft afgezet. Weet je niet meer waar dat was, volg dan, vanaf het festival, de borden pendelbus.

 • Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Festival, van 11.30 (station Breda) tot de laatste bezoeker van het festival terrein af is +/- 00.30. Gedurende deze periode rijdt de pendelbus beiden kanten op. Je kan dus op elk moment op de dag van en naar het festivalterrein.

 • Hoe vaak gaat de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Duikboot Festival, constant. Elke paar minuten vertrekt er wel een bus. Maak je op een rustig tijdstip gebruik van de pendelbus, kan het zijn dat je even moet wacht. Dit zal zelden meer dan 20 minuten zijn.

 • Wat kost een ticket voor de pendelbus en waar kan ik deze kopen?

  Een ticket voor de pendelbus kan het beste online gekocht worden. Een retourticket kost dan 10,- excl. ticket fee. Bij de bus kan een retourticket voor 12,- gekocht worden. Op de terugweg kunnen enkeltjes gekocht worden bij de bus voor 6,- per stuk. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

 • Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

 • Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 6,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

 • Kan ik bij de bus een bus ticket kopen?

  Ja, je kan altijd een ticket bij de bus kopen. Een retourtje kost 12,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een bus ticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

 • Kan ik ook een enkeltje kopen?

  Ja, maar alleen op de terugweg kan je een enkeltje kopen. Deze kost 6,- en is alleen bij de bus verkrijgbaar. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Busreis vanuit andere steden

Tourbussen

OV

 • Hoe kom ik met het OV bij Duikboot Festival?

  Wanneer je naar Duikboot Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Station Breda te reizen. Station Breda is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf dit station gaan er pendelbussen direct naar het Duikboot Festival. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

 • Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

  Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Station Breda vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 00.15 nog treinen/bussen naar ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Om erachter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren

 • Waar kan ik bij Duikboot Festival parkeren?

  Kom je met de auto, voer dan Krommedijk, Breda in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

 • Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

  Parkeren kost 17,50 in de voorverkoop. Op locatie betaal je 20,- (pin only). Toch willen we je sterk adviseren om lopend, met de fiets of met de pendelbus naar het evenement te komen, aangezien er een gelimiteerd aantal parkeerplekken beschikbaar is.

 • Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de kassamedewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

 • Kan ik bij het parkeerterrein een parkeerticket kopen?

  Ja, je kan altijd een ticket bij de parkeerplaats kopen. Een parkeerticket kost hier 20,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een parkeerticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Taxi

 • Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

  Ja, tijdens Duikboot Festival is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s je af kunnen zetten en ook weer op kunnen halen. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Waar kan de taxi mij afzetten?

  Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Heksendans, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen officiële taxi’s kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, besteld vervoer zonder blauw kenteken kan dit niet.

 • Waar kan de taxi mij ophalen?

  Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor, vanaf het festival, de borden “taxi”. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride. Bestelde taxi’s mogen namelijk niet op de taxihalte wachten.

 • Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

  Bestelde taxi’s en Uber worden naar de kiss & ride doorverwezen. Daar staan ze op jullie te wachten.

 • Is de taxi standplaats gratis?

  Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

Uber/besteld vervoer

 • Ik wil gebruik maken van Uber, kan dat?

  Ja, tijdens Duikboot Festival kunnen Uber taxi’s je af zetten en ook weer op halen. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Waar kan een Uber taxi mij afzetten?

  Kom je met een Uber, laat de chauffeur dan de Heksendans, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen ”taxi” of “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen Uber taxi’s met een blauw kenteken kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, Uber taxi’s zonder blauw kenteken kunnen je afzetten bij de kiss & ride. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Waar kan een Uber taxi mij ophalen?

  Wil je met een Uber terug naar huis, geef dan als navigatieadres de Heksendans, Breda aan en vermeld dat de Uber chauffeur de borden “kiss & ride” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de Uber. Besteld vervoer mag namelijk niet op de taxihalter wachten. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Is de Uber taxi standplaats gratis?

  Ja, Uber taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

Kiss & ride

 • Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

  Ja, tijdens het Duikboot Festival kan je afgezet en opgehaald worden door middel van kiss & ride. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?

  Word je afgezet door middel van kiss & ride, laat je chauffeur dan de Heksendans, Breda invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

  Word je opgehaald door middel van kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Heksendans, Breda in te voeren als navigatie adres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op je vervoer. Toch willen we je sterk aanraden om met de fiets, te voet of met de pendelbus naar het evenement te reizen, aangezien het Engelermeer slechts één toegangsweg kent. Door de hoge toestroom van auto’s kunnen er van en naar het evenement files ontstaan. Het evenement is eenvoudig en sneller te bereiken met de fiets, te voet of met de pendelbus. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer!

 • Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

  Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen door middel van kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen.

Fiets/scooter/brommer

Lopen

 • Ik wil lopend naar Duikboot Festival komen, kan dat?

  Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Asterdplas, Breda aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegenkomt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Blijf op de hoogte

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.